Magiun de Prune Topoloveana - BIO

Cod produs: Magiun de Prune Topoloveana - BIO
28,50Lei

Cantitate

 

Dulceturi

Magiun de Prune Topoloveana - BIO

Magiun de prune - BIO, ambalat in borcane cu capacitatea neta  de 225g  

100% natural, fără conservanți, fără aditivi alimentari, fără E-uri, fără zahăr adăugat

Ingrediente: UN SINGUR INGREDIENT! prune proaspete românești, netratate chimic. Un kg. de magiun se obține din 5 kg. de prune din cel puțin 4 soiuri.

Metoda de preparare: tradițională, atestată documentar din 1914; pentru a păstra integral calitățile nutritive ale prunelor proaspete, magiunul de prune Topoloveni este preparat în cazane cu pereți dubli, sub temperatură controlată de maximum 68 de grade Celsius, timp de 12-14 ore, astfel încât să se evapore toată apa. Datorită acestei metode de preparare, magiunul de Topoloveni nu are nevoie de conservanți

Conținut (conform analizelor de laborator ale producției din 2011): Fibre alimentare naturale: 27, 97% (5,47% insolubile, 22,5% solubile - substanțe pectice), Glucide: 54,6 gr/100 gr (din care fructoză: 14,42 gr și glucoză: 17,68 gr), Fier: 6,09 mg/100 gr; Bor: 3,5 mg/100 gr; Potasiu: 825,5 mg/100 gr; Calciu: 38,30 mg/100 gr; Magneziu: 22,83 mg/100 gr, Încărcătura glicemică: 11; Capacitate antioxidantă: 275 (ORAC); Echivalent pâine: 1 BE~ 25 gr.

Valoare energetică: 214 kcal / 100 gr

Indice glicemic: 39

Descriere: Magiunul de prune Topoloveni este o pastă vâscoasă (concentrată 5:1) de prune, ușor tartinabilă, care poate fi consumată fie ca atare (pe biscuiți, pâine prajită, pâine cu unt sau în combinație cu iaurt, fulgi de cereale, înghețată etc.), fie ca desert în produse de patiserie (cornulețe, gogoși, clătite etc.).

Magiunul de prune Topoloveni este certificat de către Institutul de Cercetări Alimentare drept aliment funcțional, care consumat în mod curent contribuie la menținerea stării optime de sănătate, prin aportul de macroelemente, microelemente, macronutrienți, micronutrienți (fitonutrienți, în special antioxidanți, vitamine, fibre alimetare). Poate fi consumat de la vârsta de 6 luni - când începe diversificarea alimentației; este permis și persoanelor bolnave de diabet (cu recomandarea medicului curant) - grație indicelui glicemic scăzut.

Domnul prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi recomandă Magiunul de prune Topoloveni ca pe un ”dulce sănătos”, cu efecte benefice asupra sănătății:

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introdu codul din imagine:Produse asemănătoare (4)

INFORMATII SUPLIMENTARE

Marimi, intretinere, depozitare ...

Facebook Comments ()